İsviçre'de Yemek


İsviçre'de Yemek


İsviçre mutfağının en önemli malzemelerinden olan peynir ve patates ile yapılmış yemeklerinin tadına bakmadan ülkeden ayrılmak olmazdı.

O nedenle, özellkle denediğimiz iki yemekten bahsetmek istiyorum;


FONDÜ:
İsviçre’nin çoğu yerinde bulabileceğiniz, geleneksel bir yemek türü.
Peynir Fondü, ilginç bir yemek türü ve hazırlanışı daha da ilginç: Konuklar: caquelon (dökme demir kap) denilen bir kap içinde, beyaz şarap içinde eritilen peynirin başında toplanırlar ve uzun saplı fondü çatallarıyla: köy ekmeğini, veya haşlanmış patatesi, bu karışımın içine bandırarak yerler. Masanızın ortasına, altında ateş yanan bir kap getiriliyor.


Peynir Föndü
RÖSTİ
Rösti, İsviçre’nin en meşhur patates yemeklerinden. Eskiden sadece kahvaltılarda yenen bu patates yemeği, şimdi akşam yemeklerinin de vazgeçilmezi. Rendelenmiş patateslerin kızartılmasıyla yapılan bu yemek gerçekten eşsiz.  Biz bu yemeğin ıspanaklı olanını tercih ettik. Üzerinde krema ve eritilmiş peynirin lezzeti bir harika. 
Ispanaklı Rösti
Her iki yemeği de Bern'deki  Le Mazot restoranında deneyimledik ve memnun kaldık.

Comments

Popular posts from this blog

Schaffhaosen & Rheinfall Gezisi

Bern Gezi Notları

Lozan & Montrö Gezisi