Luzern Gezisi

Luzern

Gezimizin 3. gününde (25 Haziran 2017) yine Zürih merkez istasyondan yola çıkıyoruz. Bu defa yaklaşık bir saatlik bir tren yolculuğu ile Luzern'e gidiyoruz.

Luzern şehri, Pilatus dağlarının eteklerinde, Luzern gölü kenarına kurulmuş ve İsviçre'nin merkezinde olup Almanca konuşulan bir şehir. Fotoğrafta gördüğünüz gemilerle gölde tur yapmanız mümkün. Biz zamanımızın darlığından ve elimizdeki interrail biletlerinin geçerli olduğu Interlaken'deki göllerin birinde tura katılacağımız için burada tekne turu almıyoruz.

Luzern (Lucerne)

Şehrin simgesi haline gelen "Kapellbrüke" veya "Chapel Bridge", 1333'te inşa edilmiş Avrupa'nın en eski ahşap köprülerinden biridir.  Reus nehri üzerinde yer alıp diagonal olarak eski şehir ile yeni şehri yaya olarak birleştirmek ve güneyindeki Luzern gölünden şehre gelebilecek saldırıları önlemek için yapılmış bir köprüdür.


Kapellbrücke - Chapel Bridge

Bir de köprü ile bütünleşen Water Tower - Su Kulesi var ki, bu adı almasının sebebi sadece su deposu olarak kullanılması değil aynı zamanda suyun içinde olmasıdır. Bu kule köprüden daha eskidir ve zamanında arşiv ve hapishane olarak kullanılmıştır.

Chapel Bridge ve Water Tower

Köprünün tavanında üçgen şeklinde elle boyanmış resimler bulunmaktadır.
Chapel Bridge


Aşağıdaki fotoğrafta görülen Jesuit Church,  1666 yapılmış ilk büyük kutsal klisesi imiş İsviçre'nin.
Önünde görülen köprü de Spreuer Bridge, 1408 de yapılmış.
Jesuit Church ve Spreuer Bridge

Luzern Gölü



Sıradaki durağımız:Interlaken

Comments

Popular posts from this blog

Schaffhaosen & Rheinfall Gezisi

Bern Gezi Notları

Lozan & Montrö Gezisi