Lozan & Montrö Gezisi

Lozan - Lausanne

Gezimizin 4. gününde (26 Haziran 2017), sabah yine Zürih merkez istasyonundan Lozan trenine bindik.

Lozan, Leman gölü (Cenevre gölü de deniyor) kıyısında kurulmuş, fransızca konuşulan ve 3 tepe üzerine kurulmuş olup üzüm bağları ile çevrilmiş bir şehirdir. Biz merkez tren istasyonunda indiğimizde önce tepeler üzerine kurulmuş olan eski şehir merkezini gezdik. Biraz yokuş çıkıldığını belirtmem gerek ama çok güzel sokaklardan geçerek eski şehir merkezine ve binalarına ulaşıyorsunuz. Alışveriş caddeleri de mevcut. Daha sonra ise merkez tren istasyonuna göre daha alçakta kalan göl kenarındaki bölge Uşi (Ouchy)'yi gezdik. Oldukça keyifli ve sakin bir şehirdi.

Notre-Dame Katedrali, diğer adıyla Cathedrale de Lausanne, eski şehrin merkezinde, erken gotik döneme ait olup, İsviçre'nin en etkileyici yapısıdır. Ve her birinde farklı hikayeler anlatılan vitraylarla süslü bir katedraldir.


Cathedrale de Lausanne

Cathedrale de Lausanne

Lozan Katedral'inden vitraylar

Lozan Katedral'inden vitraylar

Leman gölü kıyısına indiğinizde, güzel bir göl manzarası ve Ouchy bölgesinde gezebileceğiniz Uluslararası Olimpiyat Müzesini bulabilirsiniz. Lozan şehri aynı zamanda Olimpiyat Komitesine de ev sahipliği yapan bir şehirdir.


Leman Gölü - Ouchy (Uşi) Bölgesi


Olimpiyat Müzesi

Olimpiyat müzesinden göle doğru manzara

Yine göl kıyısında Ouchy bölgesinde, pek çok ünlünün de konakladığı çok lüks oteller bulunmaktadır.


Ouchy (Uşi) Bölgesi

Ouchy (Uşi) Bölgesi


Montrö - Montreux

Lozan istasyonundan bindiğimiz çok kısa bir tren yolculuğu ile Montrö'ye 4 km mesafedeki Château de Chillon' u yani Chillon Kalesi'ni  göremeye gidiyoruz.

Lord Byron'un yazdığı ve Chillon kalesinde 1532'den 1536'ya kadar hapis tutulan Cenova'lı keşiş, François Bonivard'ın hikayesinin anlatıldığı 392 satırlık manzum şiir kitabı The Prisoner of Chillon ile de hatırlanan bir tarihi yapı.


Chillon Kalesi

İçini gezicek çok fazla zamanımız olmadığı için, sadece dıştan gezip, Montrö'yü gezmek üzere şehre döndük.


Montrö, Lozan'a çok benzer (aynı gölün kıyısında kurulmuş iki şehir) olup, sakin iklimi ile, akdeniz iklimine ait palmiye , çam ve servi ağaçları gibi bitkilerin yetiştiği bir bölge.

Ayrıca, kültürel aktivitelerin - Montrö Caz Festivali - yapıldığı bir yer.

Montrö
Montrö sokakları

Montrö kıyısı

Montrö göl kenarındaki yürüyüş yolu

Charlie Chaplin ve Freddie Mercury gibi ünlülerin yaşadığı ve hala da dünyaca tanınan kişilere ev sahipliği yapan bir kantonda - Vaud Rivera- yer alıyor Montrö. Freddie Mercury'nin bir heykeli ile bunu ölümsüzleştirmişler.
Freddie Mercury Heykeli, Montrö


Montrö'yü de gezdikten sonra, yapmayı istediğim ikinci panaromik tren yolculuğu için, Montrö - Interlaken treninde yerimizi alıyoruz.



Montrö - Interlaken Panoramik Treni

Montrö - Interlaken Panoramik Treninden Köy Manzaraları


Montrö - Interlaken Panoramik Treni







Vee buyrun birlikte izleyelim;








Comments

Popular posts from this blog

Schaffhaosen & Rheinfall Gezisi

Bern Gezi Notları